Bewegen in je hoofd

Momenteel ben ik druk bezig met de voorbereiding van de opstart van mijn nieuwe project Anyway Vitaal. Het bedenken van nog een nieuwe website kost veel denkwerk en ik loop dus ook regelmatig vast in mijn hoofd en krijg dan een soort writersblock, heel vervelend!!! Dus besloot ik op een dag om weer eens te gaan hardlopen, dat dient namelijk meerdere doelen, ik haal mijn halfuurtje beweging per dag, het levert de aanmaak van endorfine aan en als het meezit komen mijn hersenen ook in beweging en kan ik weer verder, althans, dat was mijn gedachte. Het heeft geholpen in ieder geval, voldaan kwam ik weer thuis en de idee├źn borrelde weer volop en zo kon ik verder.
Dat je hersenen kunt laten bewegen in een denkrichting is iets heel anders en pas ik regelmatig toe tijdens mijn gesprekken met klanten of als oefening om thuis te gaan doen. Door het uitspreken van positieve affirmaties (dat zijn zinnen als “ik ben goed zoals ik ben” of “ik ben trots op wie ik ben”) zijn we namelijk in staat om negatieve gedachten om te buigen naar positieve gedachten. Een voorbeeld: iemand heeft last van een negatief zelfbeeld en heeft daarbij moeite om positieve eigenschappen van zichzelf op te noemen. Door dagelijks meerdere keren een positieve affirmatie uit te spreken, liefst voor de spiegel, is men in staat om de gedachten om te buigen naar een meer positief zelfbeeld. Dit vereist wel enige oefening en is zeker niet even gemakkelijk voor iedereen, maar het geeft zeker resultaat! Succes…..

affirmatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *