Veerkracht & Vuur

Vandaag kijk ik terug op het jaarlijks loopbaancongres van Noloc, de beroepsvereniging van loopbaanadviseurs. Dit jaar georganiseerd in 1931 de Brabanthallen en dus een thuiswedstrijd, ook niet verkeerd!

Op voorhand schreef ik me in voor twee workshops en keek ik uit naar DE dag om collega’s te ontmoeten, kennis op te doen en vooral geïnspireerd te raken en dat laatste is zeker gelukt.

Enkele inspiratiemomentjes wil ik graag met jullie delen. Adriaan Hoogendijk hield een prachtig betoog over Coaching op bezielende platen, waarbij hij uitgaat van de elementen water, vuur, lucht en aarde als elementen rondom de ziel. Daarbij maakt hij gebruik van platen waarop onze angsten, zoals hem benoemd als onleuke emoties, en uitdagingen zijn beschreven. Gebruik makend van deze platen, mag je bij hem je pad uitleggen dat je kan leiden naar je zielsbestemming. Daarbij noemde hij als raadgever op weg naar de ziel mildheid voor jezelf en ruimte voor het kind in jezelf. Een gedachte waar ik me volledig bij aansluit, als je je bestemming wilt vinden, dan kijk je eerst terug naar wie je was als kind en naar je idealen en dromen, het vuurtje in jezelf. Vervolgens ga je van daaruit bouwen naar je volgende bestemming, het is een pad van (zelf)vergeving en het loslaten van oordelen. Door voor jezelf te kiezen en van jezelf te leren houden boek je winst, rendement op jezelf. Het geeft je veerkracht en het vuur leidt je vervolgens naar je doel, je passie en je talenten.

Een tweede overweldigende spreker op het congres was Remco Claasen, door velen gezien als de beste leiderschapstrainer van Nederland. Remco is in staat om met een hollandse nuchterheid en humor, een vertaalslag te geven van hetgeen hij geleerd heeft van de groten der aarde. In zijn intro werd me duidelijk dat we alvast iets gemeen hadden, een achtergond bij BSO/Origin. Daarna bleek al snel dat er meer te delen was, namelijk de visie op werken vanuit je gevoel….Hij vertelde over zijn reis vanuit het hoofd als informaticus naar zijn gevoel en gaf als boodschap vooral mee, dat je nooit mag vergeten dat hoofd en hart onlosmakelijk met elkaar verbonden horen te zijn, we gaan een gevoelsrevolutie maken in het bedrijfsleven alleen moet het nog verpakt worden om het verkoopbaar te krijgen. Zonder gevoel is er immers geen richting, geen passie. Pas als je vanuit je gevoel keuzes gaat maken, kun je succesvol worden. Het is de beste compas die je kunt hebben om de weg te bewandelen die bij jou past en je talenten. Echter, het vergt moed om deze weg te bewandelen, moed om jezelf te durven zijn en te gaan staan voor wie je bent en wat je talenten zijn. Lang niet altijd een gemakkelijke weg, maar wel eentje die je levenslang gaat belonen!

Mooie woorden waren het en wat gaf het mee een energieboost om verder te gaan met mijn missie: mensen bij hun gevoel brengen en een vertaalsag maken naar een volgende loopbaanstap! en hierbij vooral niet vergetende om zelf ook in mijn gevoel te blijven gaan en

Groeten van Carine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *